logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


Divadlo O. Nedbala Tábor – Staré řecké báje a pověsti

15. 5. 2019 vyrazila III. třída v letošním školním roce naposledy za kulturou. Žáci shlédli zpracování Starých řeckých bájů a pověstí naučnou, leč zábavnou formou, kde scénář respektoval význam vzdělání a školní atmosféru. Hrálo divadlo SemTamFór. Příběhy dávné mytologie jako Daidalos a Ikaros, Prométheus, Orfeus, Sisyfos, Filemón a Baucis + Potopa zavedly sál do krajů olympských bohů a bájných hrdinů. Poukazovalo se na jejich moc i slabost. Významně se pohlíželo na kladné i negativní lidské vlastnosti se závěrečným mravním poučením.

Divadlo O. Nedbala Tábor - Staré řecké báje a pověsti

Během hry se divák dobře bavil. Zakomponovaný byl písňový doprovod mezi jednotlivými částmi, recitace, práce se světlem a stínem, použití běžných předmětů ke tvorbě kulis, spolupráce s publikem i tanec. Vsuvkami se stalo nespočet vkusných fórů a vtipů z běžného mládežnického prostředí. Dílo bylo pojato velmi moderně a poutavě, však s úctou k tradicím.

Po shlédnutí divadla následovala konfrontace se čtenou knihou autora Eduarda Petišky a rozbor události, hodnocení hereckých výkonů či zpracování.

Mgr. Michaela Vanišová

fotografie: https://www.semtamfor.cz/repertoar/stare-recke-baje-a-povesti

TOPlist