logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


Traktoriáda nedaleko vesnice Měšetice.

Na dnešní den 13. 10. 2018 jsem naplánovala účast na zajímavé veřejné akci Traktoriáda na poli u Měšetic. Slunce krásně svítilo, možná až moc. Již z dálky při naší cestě na určené místo jsme viděli mračna prachu, která se zvedala při závodění různých aut.

Na startu se tak po roce opět objevily stroje postavené doma i traktůrky sériové, autovraky, offroady i čtyřkolky. Tradiční závody doplnily i soutěže netradiční a tak bylo o zábavu pro závodníky i diváky na polích za městečkem postaráno. Na odpoledne připravili pořadatelé volný závod legendárních malých motocyklů značky Jawa 50 – Pionýr.

Děti se zájmem sledovaly různé závoďáky, jak jezdí přes velké nerovnosti a zdolávají překážky. Pozornost chlapců přilákalo vojenské terénní auto, které důkladně prozkoumali. Všichni jsme také sledovali různé typy traktůrků a osobních starších aut uzpůsobených k závodění.

Traktoriáda nedaleko vesnice Měšetice.

S napětím všichni čekali na start již zmíněných Pionýrů. Byla to opravdu legrace. Některé stroje odmítali poslušnost při nastartování. Po seřazení připravených účastníků na pomyslnou startovací čáru, mohl závod začít. Terén byl pro některé velice obtížný. Písčitá, prašná trať dala opravdu všem zabrat. To hlavní bylo ale splněno, diváci se bavili a to je asi to nejdůležitější.

Slunce tento den opravdu pálilo, tak ani pro nás to nebylo jednoduché. Unavení, zaprášení a plni nových zážitků jsme se vrátily do Přestavlk. Ještě další den si děti vyprávěly o závodních strojích.

Pešková Irena

TOPlist