logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


Na Dobrou Vodu, letos naposled

Je neděle 9. prosince. Dost fouká, občas prší, a ani nálada mezi některými účastníky není zrovna růžová. A to jsme se všichni tolik těšili.

Dobrá Voda, Javoří, Cunkov a zpět, 4. a 6. skupina, 9. prosince.

Po snídani nafasovat v kuchyni balíček na cestu a vyrážíme už po půl devátý přes Přestavlky, na modrou a místy dost zabahněnou polní cestou do Šánovic. Řežeme tyče na trojnožku pro kotlík. Přes ves a zas polní na Jetřichovice. Na silnici je velký provoz a na Monínci vidíme dost lyžařů.

Postojíme u rybníka a křížku, postaveném na památku utopeného kluka a nad „koupákem“ zahýbáme doleva k lesu a hledáme schůdnou cestu k silničce na Dobrou Vodu. Nálada je už v pohodě.

Ve finále si zkracujem cestu přes les a potok a už jsme u kaple a připravujem oheň. Pár slov o místě, kotlíkovka hotová a snědená a cestou necestou lesem nahoru do Javoří. Je to jen pár chalup a spousta železného šrotu kolem.
Za chvíli se už kolem Aleniný Lhoty a bizonů blížíme k Cunkovu. Je kolem čtvrtý a začíná se stmívat. Zkracujem si cestu dolů po žlutý a zanedlouho vylézáme z lesa na silnici před Jetřichovicemi a to ještě cestou zalepujeme Dominice puchejře.

Už je tma. Vyzbrojeni reflexními prvky se vracíme po silnici, abychom se v tý tmě neutopili v blátě na polňačce za Šánovicema.

Je půl sedmý, když přicházíme k zámku.

Počasí perfektní, cesta krásná, přes počáteční špatnou náladu je výsledek hodně dobrý. 18 kilometrů v nohách, večeře a zhodnocení.

Dík všem.

Zapsal: Petr Frumert

Na Dobrou Vodu, letos naposled
« z 3 »

TOPlist