logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


Hravě žijme zdravě

V každém se skrývá sportovní talent. Ne všichni ho chtějí objevit. Sport je součástí našeho zdravého životního stylu. Proto jsme si 1. května na III. skupině – dívčí skupině – zasportovaly a užily spoustu legrace. Soutěžily jsme nejen venku, ale i na domečku.
Ptačí dráha – skákej po jedné noze (pravé) tam a po jedné noze (levé) zpět. Tato disciplína nám šla nejlépe.
Klokaní skoky – nohy natažené, ale volná kolena. Odrážíme se ze špiček. Výkony provázejí první výbuchy smíchu. Skoky snožmo nejsou vždy bezpečné, ale nikdo se nevzdává. Všichni zvládají trasu co možná nejrychleji.
Lezeme jako rak – lezeme dozadu. Jdeme na všechny čtyři, ale bříškem nahoru. Zadeček je nadzvednutý od země a vyrážíme vpřed. Rak je bojovník a tak se o správné zvládnutí pokoušíme znovu a znovu. Smích a veselí oslabují naše ruce, ale všichni úkol plní.
Lezeme jako medvěd – lezeme dopředu. Postavíme se na všechny čtyři – dlaně i chodidla se dotýkají země. Jako správný medvěd máme prsty na rukou roztažené a medvědím pochodem překonáváme danou vzdálenost. Ten, kdo si špatně rozložil váhu, přepadává. I smích udělá své. Jako medvědi bychom se daleko nedostali.
Plížení vojáků – plížíme se po břiše. Jedna ruka dopředu a současně druhá noha dopředu (do kříže). Veselí provází i tento úkol. Panuje prima nálada.
Kolíbka – ta to jistí. Sednout na zem, udělat kulatá záda a rukama se chytneme pod koleny. Houpeme se dozadu na záda a zpět do sedu. To nám jde nejlépe.
A protože se blíží místní kolo SHM, procvičíme sprint i vytrvalost. Po předvedených výkonech následuje odměna a pak hurá na chutný oběd. Všichni jsme si to hezky užili a snad proto nevadí, že odměna nebyla úplně zdravá, ale sladká.

Marie Fuková, vychovatelka

TOPlist