logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


17. 1. 2018 – Beseda k výběru odborného učiliště

Na středeční dopolední dvouhodinový blok byla se svolením p. Randové- sociální pracovnicí, naplánována beseda zaměřená na vhodný výběr učňovského učiliště a oboru.

Pro děti byly předem připraveny materiály obsahující podmínky přijetí, nabídky aktivit školy, přehled doplňujících kurzů, fotogalerii, možnosti absolventů, uchycení na trhu práce, zaměstnanosti, dopravy, eventualit internátu, stipendijní program, výhody a nevýhody jednotlivých řemesel, aj. Žákům se předaly zkušenosti ohledně průběhu studia a fungování učně v zařízení DD.

Z nedalekých městských škol (Sedlčany, Benešov) byly vymezeny přijatelné obory absolventů 9. ročníku ZŠ praktické pro dívky i chlapce. Žáci mohou volit z nabízených oborů na SOU Petra Bezruče v Sedlčanech- cukrářka, zahradnice, lesní mechanizátor, opravář zemědělských strojů. Na SOU Sedlčany Červený Hrádek jsou letos otevírané obory jako strojní mechanik- zámečník, opravář motorových vozidel- automechanik, zedník. V Benešově se mohou děti rozhodnout pro aranžérku, šití oděvů, truhláře, zedníka, pokrývače.

Během diskuse byl žákům poskytnut prostor k doplňujícím otázkám a jejich názorům. Akce byla přínosná. Hodnotím ji kladně a chválím pozornost a aktivitu během celé události. Budeme se účastnit dne otevřených dveří na jednotlivých školách.

Mgr. Michaela Vanišová

TOPlist