logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


22. 11. 2017 – Strašidelný netopýří rej

Na den 22. 11. 2017 jsem naplánovala pro všechny děti ze zámku soutěžní akci. Všichni jsme si předem vyrobili krásné škrabošky ve tvaru netopýra. Připravila jsem pár soutěží, nakoupila sladkosti a vše mohlo začít.

Děti se posadily na sále a na můj pokyn měly chvilinku v tichosti počkat, než pro ně připravíme další překvapení. Přesně tak se stalo. Nikdo se nehádal, nekřičel, všichni byli jako myšky. Věděli, že v případě porušení kázně se akce nezúčastní.

Krátká chvilka stačila vychovatelům k rychlému převleku do masky čarodějů s černou parukou a čarodějnickým kloboukem. Při příchodu do tichého sálu na nás čaroděje děti užasle koukaly a potom se začaly smát. No, legrační to bylo pro děti i pro nás dospělé.

Tímto mohl rej začít. Na rozjezd jsem měla připravenou soutěž, které se účastnili všichni. Soutěžící obcházeli kruh židlí v doprovodu hudby a na znamení se měli rychle posadit. Háček byl v tom, že míst k sednutí bylo vždy o jedno méně, než počtu soutěžících. Na koho nezbyla židle, byl postupně vyřazován, až zůstal vítěz. Tato činnost byla několikrát pro velký úspěch opakována a na přání dětí ji hráli i vychovatelé.

V průběhu odpoledne dostávaly děti odměny. Vše bylo zakončeno diskotékou a soutěží o nejoriginálnější tanec. Všichni se vyřádili, nasmáli a krásně prožili toto odpoledne. Čas je neúprosný, proto i tato akce byla ukončena v čase odchodu na večeři.

Pešková Irena

TOPlist