logo
Archivy
Zřizovatelem této příspěvkové organizace je Středočeský kraj
zrizovatel
Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

plakat plakat

Přínosným partnerem pro náš dětský domov je Nadační fond Veroniky Kašákové.


15. 6. 2016 – Švandovo divadlo

Ve středu 15. června 2016 jsme si se žáky I. třídy udělali výlet do Švandova divadla na Smíchově, kde jsme měli objednanou exkurzi.

Vyrazili jsme už dopoledne autobusem ze Sedlce, který nás dovezl až do Prahy. Odtud jsme šli pěšky do centra Nový Smíchov, kde jsme se občerstvili, mladší žáci si chvilku pohráli v dětském koutku a poté jsme opět pěšky vyrazili na sraz před Švandovo divadlo.

Milá paní průvodkyně nás pěkně uvítala, zábavně nás seznámila s historií divadla (nebyla to žádná švanda), které se také dotkla politická situace v Čechách a pak jsme si mohli prohlédnout celé divadlo od stropu až po sklep.

Odvážní si mohli zkusit vystoupit na jeviště, viděli jsme stavbu kulis a dokonce jsme potkali i pány herce. Ti nám ochotně ukázali jejich divadelní zázemí, šatnu i kostýmy a dokonce jsme se dozvěděli, jak se dělá divadelní krev. Nakonec jsme měli možnost podívat se, jak probíhala zkouška chystaného představení.

Zpátky do Přestavlk jsme jeli opět autobusem, kde všichni žáci únavou usnuli.

Exkurze se žákům moc líbila a věřím, že byla velmi přínosná. Žáci měli možnost se přesvědčit, že i herecká profese je velice náročná a že divadlo nedělá jen jeviště a hlediště. Mohli si zkusit ověřit získané dovednosti z vyučování, zejména z dopravní a občanské výchovy.

Bc. Vladimíra Zubová

Švandovo divadlo

Švandovo divadlo

TOPlist